• Taps Skole

Skoleporten Taps Skole

Lene Gundelach-Taabbel den 01-12-2016
    Sidste skoledag før juleferien

Nu kan vi snart se frem til en lang og forhåbentlig hyggelig juleferie.

Sidste skoledag før ferien er tirsdag den 20. december 2016, hvor skoledagen slutter kl. 14.00.

Der vil naturligvis være SFO for de elever, der normalt går i SFO.

Alle elever bliver hentet af taxa eller sendt afsted til bussen til den tid, de plejer.

I er naturligvis velkomne til at hente jeres barn kl. 14.00, hvis I har mulighed for dette. Gør I det, skal I huske at give besked til skolen og Kørselskontoret.

I ønskes en god jul.
  • Mette Dybdal Møller den 21-11-2016

Ådalsskolen tjekkes for radon

Ved indgangen til 2017 vil Kolding Kommune tjekke indholdet af radon i samtlige skoler og daginstitutioner, herunder Ådalsskolen. Undersøgelsen sker for at sikre et godt og sundt indeklima.
    Radon er en naturligt forekommende luftart, som siver ind i boliger fra undergrunden, typisk via revner og sprækker i fundamentet. Radon udgør ikke nogen akut sundhedsfare, men hvis man udsættes for høje koncentrationer over en længere årrække, øges risikoen for lungekræft senere i livet, specielt for rygere.
    Undersøgelsen foregår ved, at vi får en række små målere, som skal placeres forskellige steder på skolen/daginstitutionen. I en periode på to-tre måneder vil målerne registrere koncentrationen af radon. Herefter pilles de ned og sendes til analyse.
    Resultaterne af undersøgelsen får vi i andet kvartal af 2017. Hvis der konstateres for høje værdier af radon, bliver ejendommen grundigt undersøgt, bl.a. for at se, om der er små revner og sprækker i fundamentet, som luftarten kan trække op gennem. I de fleste tilfælde kan tætning af revner og sprækker mindske indsivningen. Justering af ventilationen og øget udluftning har også en god effekt.
    Om radon
    Radon optages gennem indånding. Man kan hverken føle, lugte, smage, høre eller se radon, og gassen fremkalder ikke bivirkninger som f.eks. hovedpine eller ondt i maven, som man føle med det samme.
    Landsdækkende undersøgelser tyder på, at 350.000 huse i Danmark har et for højt radonniveau i indeklimaet. Langt størstedelen af de udsatte huse er enfamiliehuse, rækkehuse eller kædehuse.
    Geografien har betydning for, hvor meget radon der siver op fra undergrunden. Kolding Kommune ligger i den midterste og næsthøjeste risikoklasse.
    Hvis du ønsker at få tjekket dit hjem for radon, kører Realdania en oplysningskampagne i samarbejde med Bolius som led i foreningens arbejde for et bedre indeklima. På www.radonfrithjem.dk kan du tjekke risikoen på din adresse. Her kan du også se prisen på en radonmåling og bestille en analyse. Læs mere om radon i Sundhedsstyrelsens tema om radon.

• Mette Dybdal Møller den 01-11-2016
    Ferieplan skoleåret 2017/2018